Talvirenkaat halvalla kaikkiin autoihin

Kirjailija formula-offroad.fi


Julkaistu 29 Aug 17 - 01:08:27Syksy saapuu ja syksyn myötä myös ajokelit muuttuvat pimeämmiksi, liukkaammiksi ja lopulta myös lumisemmiksi. Talvirenkaat on vaihdettava autoon viimeistään joulukuun alussa, joten nyt on hyvää aikaa vertailla uusien talvirenkaiden myyjiä ja renkaiden hintoja. Tässä artikkelissa kerromme, miten löydät talvirenkaat halvalla autoosi. Jos aihe on sinulle ajankohtainen, lue lisää talvirenkaista sivuiltamme.

Nastat vai kitkat?

Nasta- ja kitkarenkaiden vertaaminen ja niiden paremmuudesta väitteleminen on ikuisuusaihe, ja molemmilla rengastyypeillä on omat kannattajakuntansa. Vaikka käyttäjät ovatkin usein vakuuttuneita oman valintansa paremmuudesta, tehtyjen tutkimusten mukaan kovalla pakkasella kitka- ja nastarenkaiden käyttäytymisessä ei ole suuria eroja. Testit osoittavat, että niin sanotuissa perinteisissä Suomen talviolosuhteissa, kun maassa on lunta ja pakkanen paukkuu, ei rengasvalinnalla ole juuri väliä.

Tilanne on toinen eteläisen Suomen talviolosuhteissa, jossa ilman lämpötila liikkuu lähellä nollaa eikä lumen tulostakaan ole varmuutta. Kun ilman lämpötila liikkuu lähellä nollaa ja tienpinta on yleensä jäinen, on nastarengas osoittautunut kitkarenkaaseen verrattuna paremmaksi vaihtoehdoksi. Ennen sopivan renkaan valintaa kannattaa siis käyttää hetki siihen, että pohtii omia ajo-olosuhteita sekä maantieteellisesti että vuodenaikojen vaihtelun mukaisesti. Kannattaa myös ottaa huomioon se, että kitkarenkailla ajavilla on enemmän joustoa talvirenkaiden vaihtamisessa. Kitkoilla voi nimittäin huoletta ajella ympäri vuoden, kun taas nastarenkailla ajoa on rajoitettu kesäolosuhteissa.

Mistä löytää talvirenkaat halvalla?

Ensimmäisenä kannattaa selvittää auton rekisteriotteesta oikea rengaskoko ja nopeusluokka. Tämän jälkeen etsintä voi alkaa! Renkaiden turvallisuus on asia, josta ei kannata tinkiä. Turvallisin vaihtoehto on käyttää suurten, tunnettujen valmistajien renkaita. Tarvittaessa renkaiden soveltuvuuden omaan autoon voi varmistaa joko netissä toimivasta rengasliikkeestä tai jonkin rengasliikeen fyysisestä toimipaikasta. Myös renkaiden vaihto kannattaa jättää ammattilaisille, jos olet vähänkään epävarma renkaisiin liittyvistä toimenpiteistä, kuten paineiden tarkistuksesta.


Etsi blogista

Blogi kategoriat