Millaiset ovat hyvät renkaat?

Kirjailija formula-offroad.fi


Julkaistu 29 Aug 17 - 01:08:27Renkaat ovat yksi auton tärkeimmistä osista - ne vaikuttavat merkittävällä tavalla ajoturvallisuuteen, joten niiden valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Hyvät renkaat eivät kuitenkaan ole välttämättä aina ja kaikissa tilanteissa samanlaiset, vaan monet tekijät vaikuttavat siihen, millaiset renkaat ovat hyvät juuri sinulle.

Ajokokemuksesi vaikuttaa talvirenkaiden valintaan

Jos et ole kovin kokenut kuljettaja, kannattaa yleensä suosia nastarenkaita talviajossa. Niiden pito on liukkaalla tiellä kitkarenkaita parempi. Kokemattomuutesi vuoksi saatat helposti arvioida tien liukkauden väärin, jolloin renkaiden pito on erityisen tärkeä.

Budjettisi asettaa renkaiden ostolle raamit

Jos budjettisi on erityisen pieni, tulee sinun tietysti löytää mahdollisimman hyvä renkaat mahdollisimman halvalla. Tämä vaatii yleensä hieman vaivannäköä, mutta onneksi netti on tehnyt tästäkin tehtävästä aikaisempaa huomattavasti helpompaa. Jos haluat ostaa Hyvät renkaat - halvalla, kannattaa vertailla useamman nettikaupan tarjontaa sekä hintoja.

Huolehdi autosi renkaiden kunnosta oikealla tavalla

Valitsetpa autoosi millaiset renkaat tahansa, on erittäin tärkeää pitää niistä hyvää huolta. Eräs avaintekijä tässä tavoitteessa on muistaa säännölliset ilmanpaineiden tarkistukset. Epätasaiset ilmanpaineet aiheuttavat sen, että renkaat kuluvat epätasaisesti. Myöskään ajoturvallisuus ei ole tällöin optimaalinen. Renkaiden kulumista kannattaa tarkkailla ja erityisesti talvikelillä huolehtia siitä, että ainakin takarenkaissa riittää pitoa. Jos joudut vaihtamaan autoon vain yhden renkaan, varmista, että rengas on täsmälleen samaa mallia kuin auton muut renkaat.

Voiko halvalla saada hyvää?

Yleensä kannattaa metsästää merkkirengastarjouksia ja pyrkiä ostamaan mahdollisimman laadukkaat renkaat. Saatat löytää renkaat halvemmallakin hinnalla, mutta ne eivät välttämättä ole laadultaan yhtä hyvät kuin merkkirenkaat. Jos haluat hyvät renkaat edulliseen hintaan, saatat joutua näkemään jonkin verran vaivaa, mutta tämä vaiva kannattaa kyllä - riippuuhan ajoturvallisuutesi hyvinkin pitkälti siitä, millaiset renkaat autossasi on alla.


Etsi blogista

Blogi kategoriat